Oldal kiválasztása

Robin Schulz és Alida közös zenéje, az In your eyes sokaknak ismerős lehet már a rádiókból. Ezt az alkotást gondoltuk tovább először zeneileg, majd vizuálisan. A zongora – hegedű cover már év elején megszületett (aki nézte az online koncertünket, annak ismerős lehet), viszont maga a hangfelvétel és a videóklip beletelt még egy kis időbe. De most végre itt van, fogadjátok szeretettel! Megosztunk pár érdekes részletet a forgatásról illetve lejjebb még néhány személyes gondolatunkat is elolvashatjátok.

A forgatás

A klip rögtönözve készült: egy nap alatt forgattuk le az összes jelenetet Gellérttel (– Sierradust Pictures), akinek ezúton is nagy köszönet jár! A közös munka során mindig a tökéletességre törekedett és nem hagyott annyiban egyetlen apróságot sem.

Budapest egy-egy általunk is kedvelt, szép helyszínén járva megszólítottunk ismeretlen embereket. Előzetesen arra számítottunk, hogy az emberek fele-háromnegyede érdektelen lesz, ehhez képest szinte mindenki örömmel vett részt az alkotói folyamatban. Csak annyit kértünk tőlük, hogy nézzenek a kamerába egy rövid vágókép erejéig.

A reggel és a délelőtti órák borult felhőzete, valamint a Mátyás-templom körül szállingózó pár ember nem azt a képet vetítette előre, hogy nagy tömegekkel fogunk találkozni. Ez szerencsére azért megváltozott a nap során és ahogy a nap kisütött, sok-sok ember “kijött a fényre”, és felfedte arcát a kameránknak.

A klip helyszínei

  • Mátyás-templom melletti Szentháromság tér,
  • Gellért-hegy lankái és a Citadella,
  • Clark Ádám tér és a 0 km kő,
  • Lánchíd,
  • Bazilika,
  • Vörösmarty tér (a Gerbeaud cukrászda mellett, ahol tavaly nyáron zenéltünk),
  • Hősök tere

Személyes gondolataink

Bálint:

Fél arcot eltakaró maszk, másfél méter távolság. A BKV-ra felszállva az emberek félve határolódnak el egymástól, lehetőleg minden konktaktust minimalizálva élik meg a közösségi mindennapjaikat. Az elmút időszakban a közösségi kapcsolatok nagymértékben leépültek. Ebben a helyzetben még jobban felértékelődik a tekintetek varázslatos világa.

Ez egy olyan misztikus szigete az emberi lénynek, amelyet a belső folyamataink aktualizálnak minden pillanatban.

Balázs:

Egy szeles novemberi napon, amikor a Margit-szigeten edzettem egy barátommal, egy Spotify listát hallgatva figyeltem fel erre a dalra. Pontosabban az énekesnő erőteljes hangjára. (Először azt hittem, hogy Sia az…) Na persze, egy enyhe “autotune” érződik az eredeti számon, de ezzel együtt szerintem meglehetősen energikus!

Az aktuális kedvenceim között landolt a zene, de tudni kell, hogy ezek a fülbemászó slágerek nem ritkán pár hét után ki is kopnak onnan. Nos, ez, vagy azért mert nem hallgattam agyon, vagy valamivel többet tud a hasonló popslágereknél, de a listámon maradt egy jó ideig.

Aztán egy nyugodalmas decemberi estén, amikor vidéken voltam (régi bajtársam, a fehér Studiologic elektromos zongorám kíséretében), elkezdtem kibogarászni a dalt a billentyűkön is, aztán az eredeti zenére rájátszani, improvizálni. Így aztán pár nap alatt stabilizálódott a balkéz, majd a dallam egyes részei. Majd pár hét múlva mikor megmutattam Bálintnak, hogy mire jutottam, szerencsére megütötte a mércét nála is.

Ahogy alakult a zongora – hegedű feldolgozás, úgy fogalmazódott meg bennünk, hogy akár egy klipet is készíthetnénk a dalhoz. Ehhez pedig egy eléggé kézenfekvő ötlet volt, hogy bemutassuk az emberek tekintetét. Az egyik legérdekesebb dolog amúgy a világon az emberi tekintet, de mint sokminden mást, ezt is megszoktuk már… Nem értékeljük eléggé, hogy belenézhetünk egy-egy szempárba, nap mint nap. A teremtett világ egy újabb csodája, vegyük csak észre! Igazából erre próbáljuk felhívni a figyelmet ezzel a klippel is.

Bár a klipforgatás előtt sajnos nem aludtam túl sokat (látszik is rajtam :D) és hosszú volt a nap, nagyon élveztem, ahogy ismeretlen embereket szólítunk meg, majd pár perccel később már be is vonódnak az alkotói folyamatba!

Társadalmi sztereotípiák és normák ide vagy oda, az emberek közötti kapcsolódás gyorsabb és rövidebb mint gondolnánk!

A résztvevőknek

Szeretnénk köszönetet mondani minden résztvevőnek aki az arcát adta a klipünkhöz! Sokat jelentett számunkra, hogy pozitívan fogadtátok ötletünket. Bár sokatok elérhetőségét elkértük és szólunk / szóltunk a klip elkészültéről, néhányótok nem biztos, hogy értesül a megjelenésről.

Ha tudsz olyanról, aki a klipben szerepel (vagy éppen megpillantod egy ismerősödet / barátodat), kérjük küldd el neki a videót! De ha csak úgy megmutatod a videót másoknak, azt is nagyon köszönjük!

Köszönjük a figyelmet 🙂

Balázs és Bálint